Ozaljski umirovljenici s mirovinom manjom od 1.500 kuna imaju pravo na božićnicu – no moraju predati zahtjev

Ozaljskim umirovljenicima, također onima socijalno najugroženijima, gradska će vlast pokušati božićne blagdane učiniti nešto ljepšim.

Naime, Grad Ozalj pozvao je umirovljenike koji imaju prebivalište na području Grada Ozlja, a koji imaju mirovinu manju od 1.500 kuna da podnesu zahtjev za jednokratnu novčanu pomoć prigodom blagdana Božića.

– Pravo na jednokratnu novčanu pomoć prigodom blagdana ostvaruju umirovljenici čija mirovina iznosi do tisuću kuna mjesečno – u iznosu od 400 kuna, a umirovljenici čija mirovina iznosi od tisuću do 1.500 kuna mjesečno – u iznosu od 300 kuna. U iznos mirovine uračunava se mirovina ostvarena u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Zahtjevi se podnose Gradu Ozlju osobno, putem pošte ili elektroničkom dostavom a potrebno je priložiti dokaz o statusu i visini mirovine (tzv. ”odrezak” zadnje isplaćene mirovine, odnosno obavijest HZMO-a o mirovinskim primanjima ili nadležne porezne uprave o prihodima isplaćenim u posljednja tri mjeseca prije podnošenja zahtjeva ili dr.). (kaportal.hr)

 

Facebook Comments