Aktualno OG sada Ogulin

Mnoštvo Ogulinaca na otvorenju Adventa

Sinoć je u Ogulinu upriličeno svečano otvorenje ovogodišnjeg Adventa. Nakon svete mise, župnik Josip Štefančić i gradonačelnik Dalibor Domitrović upalili su prvu adventsku svijeću na vijencu koji je ove godine postavljen na Cesarovcu. I same organizatore iznenadio je vrlo velik broj okupšljenih građana, ne samo pri paljenju svijeće, već i na trgu kod golubice, gdje je pripremljen prigodni program, kojeg je vodio Dubravko Dragičević.

U ime organizatora nazočne je pozdravila direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, zahvalivši na pomoći pri organizaciji Adventa gradu Ogulinu, Pučkom otvorenom učilištu, SKG-u, te Radio Ogulinu i OGportalu. Upoznala je sa programom i aktivnostima koje će se održavati u prosincu, a sa nekoliko prigodnih riječi okupljenima se obratio i župnik Josip Štefančić.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović  zahvalio je  na dolasku brojnim sugrađanima, upalivši božićnu rasvjetu. Uslijedio je koncert grupe Sound Source, a nekoliko pjesama otpjevali su ovogodišnji pobjednici  festivala Jagor.

Program se nastavlja danas od humanitarnom akcijom u Obrtničkoj i tehničkoj školi “Frizura ti se nudi, a ti human budi”, te čitanjem priča “Kamin Djeda Božičnjaka”, “Špijun u vilenjačkoj radionici”, “Mudar i mudriji” u Gradskoj  knjižnici i čitaonici u Ogulinu.