Aktualno Županija

Policijski blokići ponovo puni: Za vikend 111 prebrzih i 7 pijanih – zbog 2,52 promila višestruki prekršitelj iz Ozlja ide u zatvor

Policija je i proteklog vikenda bila u akciji nadzora sigurnosti prometa na području cijele Karlovačke županije i kao i obično imali su prilično uspjeha u hvatanju pijanih i prebrzih vozača, kao i onih koji ne koriste sigurnosni pojas i razgovaraju u vožnji. To se posebno odnosi na ove prebrze, s obzirom da ih je uhvaćeno čak 111.

– Zbog vožnje pod utjecajem alkohola iz prometa je isključeno sedam vozača dok je sankcionirano 20 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri vozača zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, kažu u policiji.

Utvrđena su još 84 ostala prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,04 promila dok je izmjerena najveća brzina kretanja vozila bila 107 km/h.

– U proteklom tjednu na području Policijske postaje Ozalj zatečen je vozač star 57 godina koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,52 promila te je zbog ponavljanja počinjenja istovrsnog prekršaja uhićen i priveden na nadležni Prekršajni Sud u Karlovcu koji ga je pravomoćnim Rješenjem osudio na zatvorsku kaznu od 32 dana. Naime, spomenuti vozač je unatrag tri godine u dva slučaja pravomoćno kažnjen zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dodaju u policiji. (kaportal.hr)