Aktualno Županija

Kao što smo odavno znali, Hrvoje Klobučar postao direktor Gradske toplane – Badovinac na razgovoru sve rekao: Ovo nema smisla

Baš kao i kod izbora direktora pet ostalih gradskih tvrtki, i ovaj put su karlovački kuloari i novinari bili u pravu – novi direktor Gradske toplane je Hrvoje Klobučar.

Donedavni pomoćnik direktorice, a onda i privremeni direktor, bio je najbolji kandidat od trojice prijavljenih za direktorsko mjesto, zaključio je Nadzorni odbor. Osim Klobučara, na natječaj su se javila još dvojica kandidata: zaposlenik tvrtke Miljenko Flegarić i građanski aktivist Nikola Badovinac.

– Sva trojica su ispunjavala tražene uvjete i sa svima je Nadzorni odbor obavio razgovore. U stvari, g. Badovinac nam je, kad je došao, samo rekao da to nema svrhe i zahvalio na pozivu. Nadzorni odbor je jednoglasno odlučio da je najbolji program ponudio g. Klobučar, a i bio je dosadašnji pomoćnik direktorice i prvi pomoćnik, odnosno, od kad je Ivana Fočić otišla, direktor, pojasnio nam je odluku peteročlanog NO njegov predsjednik Zdravko Marčetić.

Klobučar je diplomirani inženjer elektrotehnike, a mandat direktora Gradske toplane počinje mu u ponedjeljak, 10. prosinca. Trebao bi to biti iduće četiri godine, ali tako se mislilo i za njegovu prethodnicu, te direktore Zelenila, Mladosti, Vodovoda i kanalizacije, Čistoće i Inkasatora kada su lani izabrani, no na tim mjestima su bili, prosječno, godinu dana, a sve te tvrtke u posljednja dva mjeseca dobile nove čelne ljude. Baš one za koje se i prije objavljivanja javnih natječaja govorilo da će to postati. (kaportal.hr)