Sjednica Vlade danas u Zorin domu: 37 točaka vezano uz Karlovačku županiju

Osim o nacrtima konačnih ili prijedloga zakona, poput onih o Projektu zaštite od poplava u slivu rijeke Kupe, brdsko-planinskim, te potpomognutim područjima, Vlada RH će na današnjoj sjednici u karlovačkom Zorin domu raspravljati i o 37 točaka vezanih uz Karlovac i Karlovačku županiju.

Tako će se pred premijerom i ministrima naći prijedlog odluke o proglašenju Projekta zaštite od poplava grada Karlovca strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske, te prijedlozi zaključaka u vezi s podržavanjem realizacije vodnogospodarskih projekata na području grada i županije, projektom izgradnje CGO Babina Gora, podržavanjem razvoja geotermalnog potencijala na području Karlovca, izgradnjom brze ceste Vukmanički Cerovac – Mostanje, dovršetkom izgradnje čvora Novigrad, realizacijom obilaznice Ogulina. Tu je i niz prijedloga odluka o darovanju nekretnina ili iskazivanju namjere darovanja Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi.

Prije sjednice premijer Andrej Plenković i članovi Vlade posjetit će ozaljsku “munjaru” i karlovačku bolnicu, a poslije i Hotel Europu.(KAportal)

Facebook Comments