Aktualno OG sada Ogulin

Lovačka društva Klek i Ogulin bogatija za 75 tisuća kuna

Proteklih nekoliko dana bilo je izuzetno uspješno za Lovačko društvo Klek i Ogulin u dobivanju sredstava na natječajima Ministarstva poljoprivrede i Karlovačke županije. Nakon  sjednice Vlade Republike Hrvatske u Karlovcu, upriličeno je potpisivanje ugovora sa korisnicima sufinanciranja iz Karlovačke županije.

Na nedavno provedenom natječaju Ministarstva poljoprivrede za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprečavanje šteta od divljači za lovišta Klek i Krpel odobreno je preko 40.000 kn iz proračuna Republike Hrvatske. Ugovor je uime Lovačkog društva potpisao predsjednik Elvis Vučić, dok je uime Ministarstva poljoprivrede ugovore potpisala državna tajnica Marija Vučković. Društvo je u 2018. uložilo znatna sredstva u sprečavanje šteta od divljači, te samim time nije bilo većih šteta na poljoprivredi, a ovim sredstvima je Ministarstvo poljoprivrede sufinanciralo isto.

Prije nekoliko dana Elvis Vučić je u Karlovcu potpisao i ugovore sa Karlovačkom županijom za izravnu dodjelu sredstava lovozakupnine za razvoj i unapređenje lovstva u Karlovačkoj županiji u ukupnom iznosu preko 35 tisuća kuna. Navedena sredstva uložena su u uređenje lovnogospodarskih i lovnotehničkih objekata, osiguranje lovišta i izradu lovnogospodarske osnove. Navedena sredstva biti će dalje uložena u lovište za unapređenje lovstva ogulinskog kraja.

Ovih dana u Lovačkom društvu Klek očekuju i rezultate još nekih natječaja ministarstava gdje se nadaju dodatnim financijskim sredstvima, čime bi se zaključila vrlo uspješna godina ogulinskih lovaca.(LD Klek Facebook)