Aktualno OG sada Ogulin

Radovi u Ponikvama

Zamjenik gradonačelnika Ogulina Neven Ivošević obišao je naselje Ponikve, gdje se izvode radovi na važnim projektima koji su trenutno u tijeku u ovom mjesnom odboru.

Prvo je obišao gradilište propusta na županijskoj cesti Malik-Ponikve-Grabrk, gdje su izvođači radova su betonirali drugi potporni zid nakon čega slijedi nasipanje, betoniranje i asfaltiranje prilaza na sam propust,  čime će se spriječiti daljnje propadanje ceste i ponovna puna povezanost Ponikava. Radove je financirala Županijska uprava za ceste, a zahvaljujući zamjeniku župana Mirku Martinoviću i direktoru ŽUC-a Stjepanu Turkoviću, koji je i obišao Ponikve prije mjesec dana i obećao sanaciju. Gospodin Turković također je ispunio i drugo obećanje, te je ŽUC asfaltirao i 300-injak metara navedene ceste na dijelovima na kojima je bila najlošija s planom asfaltiranja još 500-injak metara na proljeće. Cesta u Ponikvama je bila u jako lošem stanju, na rubu prohodnosti, te će se ovom obnovom bar malo smanjiti muke Ponikvaraca i njihovih gostiju.

Nakon ceste, Neven Ivošević obišao je i gradilište između mjesnog doma i mrtvačnice, gdje su u tijeku završni radovi u postavljanju opločnika i uređenju okoliša doma. Materijal je osigurao Grad Ogulin, dok je radove financiralo Srpsko narodno vijeće iz Zagreba. Ovim radovima privesti će se kraju uređenje mjesnog doma i mrtvačnice.

Na kraju treba pohvaliti i Mjesni odbor Ponikve i predsjednicu Mirjanu Vignjević, bez čije upornosti i zalaganja ne bi bilo ništa od ovih projekata.