Aktualno OG sada Ogulin

Božićni lov okupio 80-ak lovaca i njihovih gostiju

Lovačko društvo Klek Ogulin održalo je jučer  tradicionalni Božićni lov za članove i goste. Predsjednik Elvis Vučić na zbornom mjestu pozdravio je sve prisutne lovce i goste, među kojima su bili saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, voditelj podružnice Hrvatskih šuma u Ogulinu Dragan Rudančić, lovci LD Mokrice na čelu sa predsjednikom Davorom Gredičakom, predsjednik LU Jelen Mala Kapela Dražen Vučić, predsjednik LD Kuna Drežnica Nenad Vukadinović, vlasnik tvrtke Mima lov d.o.o. Vinko Dujmić, vlasnik tvrtke Zagorje lov d.o.o. Ervin Martinuš i drugi.

Snježno hladno jutro nije spriječilo 80-ak lovaca da sa zbornog mjesta krenu u skupni lov na divlje svinje u lovištu Klek. Tijekom lova divlje svinje su nadmudrile lovce, no viđen je veliki broj grla jelenske i srneće divljači.

Po završetku lova uslijedio je svečani ručak na lovačkoj kući Barutana u Ogulinu, gdje su se lovcima pridružili  gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i načelnik Policijske postaje Ogulin Goran Vukelja. Nakon ručka, uslijedilo je tradicionalno lovačko krštenje gdje su mladi lovci sa prvim odstrelom krupne divljači lovački kršteni.

Josip Paušić, Hrvoje Puškarić, Željko Domitrović i Igor Komes zaradili su “blage”, “vruće” i “mokre” kazne za odstrele koje su počinili po prvi put u lovačkom stažu. Milan Grgurić slučajnim odabirom oslobođen je lovačkog krštenja u ovoj prilici. Na prijedlog predsjednika LD Mokrice Davora Gredičaka on će imati priliku okusiti čari zagorskog lovačkog krštenja 12.1.2019. u Oroslavju, kada će članovi LD Klek otići u tradicionalni uzvratni posjet pobratimljenom društvu.

Nakon krštenja lovci i gosti su se družili do večernjih sati uz svirku i pjesmu tamburaškog sastava Partyano.