Aktualno Županija

Karlovački Vodovod ove godine uložio više od 13 milijuna kuna, iduće će još i više – kreće Karlovac II, završava Rakovac – Radićeva

Vodovod i kanalizacija ove je godine investirao 13,2 milijuna kuna u obnovu vodovodne i kanalizacijske mreže pa, između ostalih, počeo projekte Rakovac – Radićeva, Preradovićeva i Gundulićeva, koje bi do kraja godine trebao biti završen, izgradio nove zdence i osigurao dodatne količine pitke vode, obnovio 6 kilometara vodovodne mreže, dok će iduće početi Karlovac II, odnosno, aglomeracija Karlovac – Duga Resa, rekonstrukcija mreža u Kurelčevoj i P. Filipca, te od Marmontove aleje do Stativa.

Kazao je to na današnjoj pressici direktor Nikola Rogoz, napomenuvši da je 11 velikih projekata u 2019. vrijedno 37,5 milijuna kuna.

– Vrlo je ambiciozan plan i neće ovisiti samo o nama. Rekonstrukcija D-6, od Marmontove prema Stativama, projekt je koji radimo u suradnji s Hrvatskim cestama i vrijedan je 49 milijuna kuna, od kojih ViK daje 22. Najveći je projekt aglomeracije, vrijedan 410,6 milijuna kuna, od kojih je prihvatljiv trošak, koji financira EU, 325,9 milijuna, dok će 84,7 milijuna kuna financirati jedinice lokalne samouprave na kojima se realizira i tvrtke s njihovih područja; ViK 15,2 milijuna kuna, najavio je Rogoz.
Provodit će se od 2019. do 2022. i donijeti izgradnju više od 65, a rekonstrukciju 7 kilometara kanalizacije, te rekonstrukciju 57 kilometara vodovodne mreže na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića, izgradnju 27 crpnih stanica, solarnu sušionicu mulja na pročistaču u Mekušju, nova vozila…

– Krajem siječnja očekujemo objavnu javnih nadmetanja za osam natječaja, a u drugoj polovici 2019. početak radova, najavio je Rogoz i dodao da će, nevezano za ovaj projekt, biti zamijenjeno 5 kilometara vodovodne mreže u dijelovima grada gdje su kvarovi najučestaliji. Iznimno bitan cilj tvrtke je smanjenje gubitaka vode, koji su sada 55 posto, što će trajati godinama jer je i vodoopskrbni sustav dugo građen, a ViK sljednik najstarijeg vodoopskrbnog poduzeća na ovom području. (kaportal.hr)