Aktualno OG sada Ogulin

„Bolja tehnička podrška – kvalitetnije socijalne usluge“

„Bolja tehnička podrška – kvalitetnije socijalne usluge“ program je Udruge „ Radost „ koji traje od 1.1.2016.g. do 31.12.2018.  financiran od županije Karlovačke. Dakle,  privodi se kraju.

“Glavni cilj provedbe projekta jest jačanje ljudskih resursa u udruzi koji su nužni za pružanje potrebnih informacija, pomoći i podrške članovima, ali široj društvenoj zajednici, te otklanjanje neizvjesnosti i nestabilnosti koji narušavaju temelje dosadašnjeg rada i postignuća udruge. Osiguravanjem stalne administrativne podrške nestala bi neizvjesnost, a članstvu bi se omogućila nužna pomoć i podrška u ostvarivanju njihovih zakonskih prava i obaveza. Kroz sudjelovanje na raznim manifestacijama koje se odvijaju u našem gradu lokalnoj zajednici prezentiramo naše radove čime se članovi re socijaliziraju i osnažuju osjećaj da su i sami vrijedni članovi te zajednice unatoč njihovim prisutnim strahovima da su ne shvaćeni i zaboravljeni. Kako bi se sve navedene aktivnosti organizirale i realizirale, te kako bi članovi dobili što kvalitetniju podršku i potrebnu pomoć nužno je ojačati upravo ljudske resurse u Udruzi, a nadamo se da će nam to i uspjeti zahvaljujući ovom projektu za kojega su nužna financijska sredstva. Provedbom planiranih aktivnosti očekujemo jačanje kapaciteta Udruge, poboljšanje položaja naših članova u zajednici i njihovu re socijalizaciju, te jačanje kapaciteta koji će im olakšati upoznavanje i ostvarivanje njihovih pratećih prava. Planirane aktivnosti idu također u smjeru upoznavanja lokalnih tijela vlasti i sugrađana sa životom i problematikom koja prati osobe s invaliditetom kroz njihovu svakodnevicu.
Zapošljavanjem osobe ojačali smo te dobili bolju i kvalitetniju promociju potreba i prava osoba s invaliditetom, kako unutar same Udruge tako i u lokalnoj zajednici kroz suradnju sa članovima i njihovim obiteljima te predstavnicima medija koji su odigrali izuzetno važnu ulogu u senzibilizaciji šire lokalne zajednice. U konačnici to je adekvatno rješenje za osiguravanje stabilnosti i kontinuiranog rada same udruge, čime direktno utječemo na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju na području šire lokalne zajednice, stoga se nadamo da ćemo i u narednom periodu zapošljavati osobu na administrativnom poslovima. Hvala županiji Karlovačkoj što su prepoznali kvalitetu našeg programa te se nadamo budućoj uspješnoj suradnji”-navode iz Udruge Radost.