Aktualno OG sada Ogulin

Pripreme za uvođenje eSjednica su pri kraju

Jučer je u gradskoj upravi predstavnik tvrtke NetCom iz Rijeke održao edukaciju za gradske službenika s ciljem da ih se osposobi za korištenje njihovog softverskog rješenja namijenjenog održavanju elektroničkih sjednica Gradskog vijeća. Cilj je da se u budućnosti izbjegne mukotrpan posao i troškovi vezani uz tiskanje i uvezivanje materijala za sjednice Gradskog vijeća na način da će gradski vijećnici zadužiti prijenosna računala te će im se materijali dostavljati u elektroničkom obliku putem za to namijenjene aplikacije. Osim financijskih ušteda time će se skratiti vrijeme i rad potreban za pripremu sjednica, a nije zanemariv niti pozitivan utjecaj na okoliš, kad se imaju u vidu količine papira koji se troši za pripreme sjednica za Gradsko vijeće i za odbore.

Nakon što gradski službenici prođu osposobljavanje i nakon što sustav bude isproban u praksi, edukacija će biti organizirana i za gradske vijećnike.

Ovaj sustav su već uveli brojni gradovi, općine i županije u Republici Hrvatskoj, ali isto tako i u susjednoj Bosni i Hercegovini. Plan je da se u idućoj godini u prijelaznom razdoblju nekoliko narednih sjednica paralelno priprema u elektronskom i papirnatom obliku, nakon čega bi se isključivo koristio sustav eSjednica.