Aktualno Županija

U siječnju kreću besplatne radionice nizozemskog, francuskog i španjolskog jezika, vode ih strane volonterke u Karlovcu

Udruga Carpe Diem ponovno organizira besplatne radionice stranih jezika koje vode strane volonterke. Tako su otvorene prijave za radionice nizozemskog, francuskog i španjolskog jezika, koje će se održavati početkom godine.

Radionice su namijenjene mladima u dobi od 15 do 30 godina, a kako su voditelji radionica strani volonteri, radni jezik je engleski. Radionice će se održavati u Centru za mlade Grabrik. Sve radionice namijenjene su početnicima, a sudionici će na interaktivan način učiti korisne izraze na nizozemskom, francuskom i španjolskom jeziku.

Radionica nizozemskog jezika počinje u ponedjeljak 14. 1., radionica francuskog jezika počinje u utorak 15. 1., a radionica španjolskog jezika u srijedu 23. 1. – termin svih radionica je u 18 sati. Ukupno će biti održano pet radionica svakog jezika, a održavat će se jednom tjedno u istom terminu kao i prva radionica.

Za radionice se možete prijaviti OVDJE. Prijave su otvorene do četvrtka 10. siječnja. Voditeljice radionica su izvorne govornice navedenih jezika – Lisa Schipperijn iz Nizozemske, Clara Auriac iz Francuske i Lidia Yepes iz Španjolske. Sve tri volontiraju u udruzi Carpe Diem kroz program Erasmus+. U Karlovac su došle početkom listopada te ostaju ovdje 12 mjeseci. (KAportal)