Aktualno Županija

Centar grada Novu 2019. godinu dočekat će u novom ruhu – radovi u Preradovićevoj i Gundulićevoj pri samom kraju

Nova vodovodna i kanalizacijska mreža, asfalt na prometnicama, pješačke staze, javna rasvjeta – sve to u Gundulićevoj i Preradovićevoj ulici bit će uskoro završeno tako da će ovaj dio centra grada Novu 2019. godinu dočekati umiven u novom ruhu.

Radovi u Preradovićevoj i Gundulićevoj posljednja su, 4. faza, uređenja ulica Podgrađa, Vraniczanyjeve kazete, projekta započetog 2015., koji je donio rekonstrukciju kompletne infrastrukture, prometnica, nogostupa i hortikulturno uređenje Vraniczanyjeva, Šebetićeve, Vitezovićeve i Šipuševe ulice, te dijela Mažuranićeve obale.

– Uređenje Preradovićeve i Gundulićeve ulice je u završnoj fazi, preostali su još dijelom radovi na uređenju okoliša, a očekujemo da će sve završiti u siječnju. U sklopu ove faze projekta rekonstruirano je 640 m vodoopskrbnog cjevovoda, od čega je 340 m magistralni cjevovod, a 300 metara vodoopskrbni, te obnovljena kanalizacijska mreža u duljini od 199 metara. Kako se radilo o dotrajalom sustavu vodoopskrbe i odvodnje, ovi će radovi doprinijeti kvaliteti usluge, a time i života korisnika na tom području, kazali su nam u Vodovodu i kanalizaciji.

Ova je gradska tvrtka za to izdvojila 2,9 milijuna kuna, bez PDV-a, dok je Grad s 1,5 milijun kuna, također bez PDV-a, financirao polaganje 740 metara kabelske kanalizacije, montiranje 11 novih stupova javne rasvjete, ugradnju 15 novih polu-ukopanih kontejnera za otpad, te popločenje pješačkih staza. Ovi su radovi započeti 20. kolovoza, a rok za njihov dovršetak je 180 dana. (kaportal.hr)