“Tradicijsko ruho ogulinskog kraja”

KUD Klek Ogulin sinoć je upriličio promciju fotomonografije “Tradicijsko ruho ogulinskog kraja” autorice etnologinje Nikoline Luketić Delije, umjetničke voditeljice KUD-a Klek.

Na preko 300 stranica knjige opisane su svečane, radne, korizmene, dječje i gradske nošnje ogulinskog kraja. U knjizi se nalazi više od  300 fotografija slikanih kraj raznih prirodnih i kulturnih znamenitosti našeg kraja: na jezerima Sabljaci i Bukovnik, na Dobri, u Đulinom ponoru, u kuli i Zavičajnom muzeju, na Kleku, kod Pećnika, kraj kapelica na Bukovniku i u Mačkovcu, u parku kod Cesarovca i crkve,  te na brojnim drugim prekrasnim mjestima. U knjizi se može naći  i preko 50 originalnih fotografija naših starih Ogulinki i Ogulinaca. Riječ je o djelu koje  objedinjuje ogulinsku tradicijsku kulturu, te prirodne i kulturne znamenitosti Ogulina i okolice.

Na promociji su nastupili članovi KUD-a Klek, od najmlađih do nešto starijih, a među publikom su bili saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, gradonačelnik Dalibor Domitrović, predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić i brojni Ogulinci.

 

 

Facebook Comments