Aktualno Županija

Napola dovršena rekonstrukcija dijela Radićeve i Rakovca zaustavljena – s boljim vremenskim uvjetima kreće i nastavak radova

Dok se mehanizacija i radnici polako povlače s velikog gradilišta, onog u Preradovićevoj i Gundulićevoj ulici, druga velika investicija Vodovoda i kanalizacije i Grada Karlovca na drugom dijelu grada je tek napola dovršena, zaustavljena i čeka ljepše vrijeme.

Radi se dakako o radovima u Radićevoj ulici i dijelu Rakovca započetim još 1. rujna. Odnose se na rekonstrukciju kanalizacije, izgradnju magistralnog i vodoopskrbnog cjevovoda, izgradnju kabelske kanalizacije, rekonstrukciju nogostupa i prometnice, izgradnju rotora kod Sportske dvorane i hortikulturno uređenje, od križanja Radićeve i Kurelčeve ulice sve do skretanja za Gornje Mekušje. Investicija je vrijedna 12,1 milijun kuna bez PDV-a.

– Realizacija projekta obnove infrastrukture Rakovac – Radićeva odvija se u skladu s postavljenim dinamičkim planom izvođenja radova. Do sada je položena otprilike polovica trase novog sustava vodoopskrbe i odvodnje. Radovi su trenutno obustavljeni, a čim se steknu vremenski uvjeti, nastavit će se s postavljenim planom, uslijedit će asfaltiranje dionice koja je završena, nakon čega predstoji izgradnja rotora, te nastavak izgradnje vodoopskrbe i odvodnje do Majderove ulice, najavili su iz ViK-a. (kaportal.hr)