Aktualno Županija

Po nečemu je Karlovačka županija u vrhu kontinentalne Hrvatske – nakon Zagreba, ima najveći broj bankomata po stanovniku

Koliko ih koriste i koliko novca na njima dižu, ne zna se, ali samo Grad Zagreb, od kontinentalnog dijela zemlje, ima više bankomata po stanovniku nego Karlovačka županija!

U Hrvatskoj, naime, po analizi HGK “Županije – razvojna raznolikost i gospodarski potencijali”, dolaze 922 stanovnika na 1 bankomat, u kontinentalnom diijelu zemlje 1.136, a u Karlovačkoj županiji 1.104. U županiji je, inače, 109 bankomata.

Poslovnih jedinica kreditnih institucija u Karlovačkoj županiji je 28 ili na jednu 4.297 stanovnika – u državi je 3.681 stanovnik po poslovnoj jedinici, ali 4.362 u kontinentalnom dijelu zemlje.
Pokrivenost stanovništva bankomatima i poslovnim jedinicama kreditnih institucija, napominju u HGK, znatno je bolja u Jadranskoj Hrvatskoj Hrvatske gdje gotovo 41,2 posto manje stanovnika dolazi na jedan bankomat, a 35,7 manje stanovnika na jednu poslovnu jedinicu nego u Kontinentalnoj Hrvatskoj. (kaportal.hr)