Aktualno Županija

Grad Karlovac odredio paušale za privatne iznajmljivače soba turistima i smještaje u kampovima – pogledajte koliko će plaćati

Grad Karlovac na javnu raspravu, odnosno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću daje odluku kojom će odrediti visinu paušalnog poreza na dohodak za iznajmljivače soba turistima, odnosno za vlasnike kampova koji ovu djelatnost obavljaju kao fizičke osobe.

Kako je predloženo, iznos godišnjeg paušalnog poreza na dohodak po osnovi iznajmljivanja stanova, soba i postelja putnicima i turistima utvrđuje se u visini od 300 kuna godišnje po jednom krevetu. Iznos godišnjeg paušalnog poreza na dohodak po osnovi organiziranja kampova utvrđuje se u visini od 350 kuna godišnje po jednoj smještajnoj jedinici.

Na iznos godišnjeg paušalnog poreza obračunava se prirez na porez na dohodak. U odluci stoje da će se rješenje o obvezi plaćanja godišnjeg paušalnog poreza donositi do kraja veljače u tekućoj godini, te da će se naplaćivati obrocima koji dospjevaju na naplatu zadnjeg dana u kvartalu. Naplatu će pak vršiti i kontrolirati Porezna uprava Ministarstva financija.

Iako se u odluci navodi da stupa na snagu 1. siječnja, odnosno da je stupila još jučer, o njoj se pita i zainteresirana javnost. Primjedbe se mogu dati na obrascu a rok za predaju je do 12. siječnja. (kaportal.hr)