Aktualno Županija

Poznati poduzetnik Mercedesom uletio u poplavljeni podvožnjak na Ilovcu – odštetu od čak 180 tisuća plaćaju Hrvatske ceste

Jozi Kalebu, poznatom poduzetniku s bečkom adresom, otprije nekoliko godina i karlovačkom investitoru (kupac Hotela Central u Zvijezdi), Hrvatske ceste morat će isplatiti više od 155.000 kuna odštete te još 25.000 kuna sudskih troškova. Kaleb je, naime, svojim skupocjenim Mercedesom 500 SL 12. rujna 2014. godine uletio u poplavu ispod nadvožnjaka na Ilovcu, te mu je automobil tamo ostao potopljen. Prometnica je to koja je u nadležnosti Hrvatskih cesta te je smatrao da su za štetu na njegovom vozilu odgovorni oni, a to mu je svojom, doduše još uvijek nepravomoćnom presudom, potvrdio i Općinski sud u Karlovcu.

U svojoj tužbi navodi da je na vozilu uslijed usisa vode kod motora u pogonu došlo do uvlačenja vode u cilindar te posljedičnog blokiranja cjelokupnog motora vozila. Tužitelj navodi da je prije ulaska u podvožnjak s desne stane prometnice bilo parkirano vozilo tuženika unutar kojeg se nalazio djelatnik tuženika zadužen za održavanje predmetne prometnice i da je bio na prometnici postavljen znak koji signalizira obvezno obilaženje lijevom stranom prometnice.

Tvrdi da se pridržavao istaknutih prometnih znakova te da je vozilom pokušao proći kroz podvožnjak, no da se zbog velike količine vode na prometnici vozilo zaustavilo i da je bio onemogućen izaći iz svog vozila. Navodi da je u 23,36 sati prijavio hitnu situaciju, da su na mjesto štetnog događaja pristupili vatrogasci iz Karlovca, no da tehnička intervencija izvlačenja vozila iz vode nije bila uspješna. (KAporrtal)