Aktualno Županija

Nakon propalog posla s Belgijancima ponovo se pojavila nada u prodaju Velike vojarne – u tijeku su pregovori s tajanstvenim kupcem

Ulagači koje su gradska i županijska vlast priželjkivali u napuštenoj i devastiranoj Velikoj vojarni u srcu karlovačke povijesne jezgre ipak će zaobići Karlovac no i dalje tinja nada da će se nešto promijeniti i ovo zdanje dobiti svoj novi život.

Podsjetimo, prije godinu dana pisali smo da je Fond iz Belgije zainteresiran za kupnju Velike vojarne i njegovu obnovu no kako nam je potvrđeno od vlasnika nekretnine – Karlovačke banke, pregovori su vođeni no nije postignut konačni dogovor i ulagači su odustali. Radi se o zgradi izgrađenoj davne 1754. godine od čak 4.975 četvornih metara a koju je Karlovačka banka kupila još 2007. godine od Grada Karlovca za oko dva milijuna eura.

– Velika Vojarna je i dalje u vlasništvu Karlovačke banke d.d. i nalazi se u procesu prodaje, rečeno nam je u banci na naš upit, a koji je uslijedio nakon što smo primjetili da zgrada koja se prodavala na internet oglasniku Njuškalo više nije uvrštena među KABA-ine nekretnine za prodaju.
– Unatoč činjenici da je nekretnina i dalje na prodaju, oglas je privremeno uklonjen s portala Njuškalo u dogovoru s trenutačno zainteresiranim kupcem s kojim su u tijeku pregovori o prodaji nekretnine, dodali su još iz Karlovačke banke na naš upit zašto je Velika vojarna “nestala” iz popisa nekretnina na prodaju. Pitali smo i za još jednu povijesnu zgradu, onu nekadašnje tvornice potkivačkih čavala Mustad na Rakovcu.

– Obzirom na specifičnu prirodu i stanje nekretnine na Rakovcu, nema mnogo iskazanog interesa za kupnju predmetne nekretnine, kažu u banci. Onaj tko želi ovu građevinu iz 1915. godine prvo bi morao “iskeširati” nešto više od dva milijuna kuna, te poprilično uložiti u devastirano zdanje od 1.700 četvornih metara. (kaportal.hr)