Aktualno OG sada Ogulin

Izabrani najbolji u sportu grada Ogulina za 2018. godinu

Najsvečaniji trenutak ogulinskog sporta, proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina za 2018. godinu, održan je danas u sportskoj dvorani u središtu grada. Nakon što je nazočne pozdravio  Željko Tonković, predsjednik Sportske zajednice Grada Ogulina,  čuli smo  kako se izbor najboljih sportaša nekad općine Ogulin, a potom Grada Ogulina, obavlja  kontinuirano od 1981. godine, što znači da je ovo već 38. izbor i proglašenje najboljih u sportu Grada Ogulina.

Sportska zajednica Grada Ogulina i ove godine birala je najbolje prema Pravilniku o izboru najboljih sportaša. Nakon što su klubovi – članice, poslali prijedloge za kandidate iz svojih redova u svih 9 kategorija, Sportska zajednica je sve prijedloge obradila i sa glasačkim listićima poslala na 74 adrese.

Najbolje u 201. godini ovaj puta birali su: 47 sportskih udruga – članica naše Športske zajednice, 17 dobitnika nagrade za životno djelo u sportu Grada Ogulina, zatim 7 članova Izvršnog odbora Zajednice, te tri sportska novinara i medija. Dakle, 74 izbornika za koje možemo reći da su objektivno sportsko izborno tijelo. Broj vraćenih i ispunjenih anketnih listića bio je vrlo dobar: točnije 54 ispunjena listića je vraćeno, što ovogodišnjem izboru najboljih u sportu Grada Ogulina daje posebnu objektivnost, vjerodostojnost i ozbiljnost.

Prilikom podjele nagrada, krenulo se, kao i obično, od naših najmlađih, a NAJBOLJI MLADI SPORTAŠI GRADA OGULINA 2018. su  DORIAN SALOPEK (Teniski klub Ogulin) , LUKA VUKOVIĆ (Gimnastički klub Ogulinski sokol)  i KRISTIJAN KOLIĆ (Teniski klub Ogulin).

NAJBOLJE MLADE SPORTAŠICE GRADA OGULINA 2018. su HELENA DUJMIĆ (Taekwondo klub Ogulin), MAGDALENA STIPETIĆ (Ženski kuglački klub Ogulin) i  TENA MAGDIĆ (Teniski klub Ogulin) .

NAJBOLJI TRENER GRADA OGULINA 2018. je DUBRAVKO DRAGIČEVIĆ (Muški rukometni klub Ogulin).

NAJBOLJI SPORTSKI DJELATNIK GRADA OGULINA 2018. je BRANKO MATIJAŠIĆ (Ženski rukometni kliub Ogulin).

POSEBNE NAGRADE SPORTSKE ZAJEDNICE GRADA OGULINA dodijeljene su onima koji po Pravilniku o izboru najboljih u sportu Grada Ogulina ne mogu doći u ovaj izbor, a svakako su to svojih radom i angažmanom u našem sportu to zaslužili. Ovaj puta, priznanja Športske zajednice Grada Ogulina dobio je DAVID STIPETIĆ za ravnopravno bavljenje sportom osobe s invaliditetom, te još 20-oro sportašica i sportaša za vrhunske rezultate na prvenstvima Hrvatske u 2018. godini.

NAJBOLJI MUŠKI KLUB GRADA OGULINA 2018. je TENISKI KLUB OGULIN, A  NAJBOLJI ŽENSKI KLUB JE ŽENSKI KUGLAČKI KLUB OGULIN.

NAJBOLJA SPORTAŠICA GRADA OGULINA 2018. je MATEA BROZOVIĆ (Ženski rukometni klub Ogulin), a NAJBOLJI SPORTAŠ GRADA OGULINA 2018. IVAN KARLO BAN (Teniski klub Ogulin).

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U SPORTU GRADA OGULINA, bila jei posljednja, deveta kategorija u ovom izboru, Tako je ovog  puta, ovu najvrjedniju nagradu koja se dodjeljuje u sportu našeg grada, dobila  naša proslavljena kuglačica i trenerica RUŽA NERALIĆ.

Kako je to već  dugogodišnji običaj, na koncu se nazočnima obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović, čestitavši im na zasluženim nagradama, a program su svojim glazbenim nastupom uveličali  Karla Ana Sabljak i Anton Butković, ogulinske mažoretkinje i pripadnici Frankopanske garde Ogulin.