Aktualno OG sada Ogulin

Više od četiri sata dobre zabave

Ogulin je sinoć treći put bio domaćin HRT-ovog serijala “Lijepom našom”. Naime, u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani kraj Prve osnovne škole,  snimljene su dvije emisije ovog serijala koji već punih 25 godina uveseljava ljubitelje tradicije, dobre zabave, glazbe i plesa. Urednik i voditelj Branko Uvodić nije krio zadovoljstvo snimanjem u našem gradu, jer kaže da Karlovačka županija, a samim time i Ogulin, imaju iznimno bogatu kulturnu baštinu koju svakako vrijedi čuvati, ali se njome  i pohvaliti. Na samom početku, Ogulince i mnogobrojne goste, pozdravio je domaćin, gradonačelnik Dalibor Domitrović. On je, između ostaloga, iskoristio priliku i ekipu serijala “Lijepom našom” pozvao da ovo ljeto dođu u dvorište Frankopanske kule, kako bi snimili još jednu emisiju, ovaj put na otvorenom. U tom slučaju broj mjesta ne bi bio ograničen, a svi bi Ogulinci i njihovi gosti mogli uživati bez bojazni da će ostati bez ulaznice.

Gotovo svi izvođači koji su obećali doći, sinoć su i došli. Neke je spriječio snijeg, ali ipak, većinu njih, na sreću i zadovoljstvo posjetitelja, ni vremenske prilike nisu omele. Tako su u više od četiri sata programa nastupila kulturno umjetnička društva i vokalni ansambli s našeg područja, ali i brojni poznati izvođači. Prikazana je i revija nošnji – „Tradicijsko ruvo ogulinskog kraja“, a nastupili su i razni bendovi i estradne zvijezde, među kojima su bili Miroslav Škoro, Zlatko Pejaković, Đuka Čajić, David Temelkov, Željko Krušlin, Nives Celzijus, Marko Škugor… Publika ih je sve dočekala i ispratila  gromoglasnim pljeskom.

Bila je ovo  prilika da Hrvatskoj i svijetu pokažemo svoju kulturnu i tradicijsku baštinu, prirodne znamenitosti i sve ono čime se naš grad diči. Sigurni smo da smo u tome i uspjeli. Končanu verziju sinoćnjeg uratka moći ćemo gledati na HRT-u 2. i 9. veljače. Fotoreportažu OGportala sa snimanja “Lijepom našom” pogledajte nešto kasnije, a sada donosimo nekoliko video isječaka.