Aktualno OG sada Ogulin

“Gospodo gradski vijećnici, ne bježite u Karlovac”

Sa mail adrese GO SDP Ogulin stiglo nam je priopćenje, koje je svojevrsna reakcija na konferenciju HDZ-a Ogulin održanu u Karlovcu. U priopćenju piše:

Predsjednik GO HDZ-a Ogulin Tomislav Lipošćak već drugi puta po nalogu svojeg mentora Ivana Vučića odlazi u Karlovac na višu instancu mentorstva kod župana Jelića te kroz konferenciju za medije iznosi čitav niz neistina na račun mene kao gradonačelnika i na račun GO SDP-a Ogulin. Već dugi niz godina HDZ manipulira građanima grada Ogulina, a iz ovoga se vidi da očito i dalje nastavlja vjerodostojno s istom politikom.

Rješenjem Vlade Republike Hrvatske o raspuštanju Gradskog vijeća Grada Ogulina (u prilogu) jasno je navedeno da je gradonačelnik izvršio svoju obavezu i predložio Proračun Grada Ogulina za 2019. godinu. Prema tome, postavlja se pitanje ne prihvaća li HDZ mišljenje svoje Vlade ili im je cilj manipulirati građanima.

Isto tako, navodi se da nije provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, što nije točno (dokumenti u prilogu). Upravo suprotno, proračun Grada Ogulin u vrijeme vlasti HDZ-a 2014., 2015. i 2016. godine NIJE bio na savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, iako je prema Zakonu o pravu na pristup informacijama iz 2013. godine trebao biti. Ovo se može provjeriti na web stranici Grada Ogulina. U dokumentima u prilogu jasno je vidljivo da je proračun za 2017., 2018. i 2019. godinu bio na savjetovanju. Prema tome, tko je taj koji manipulira s građanima?

Poštovani predsjedniče i Saborski zastupniče, ako smatrate da smanjenjem prireza poreza na dohodak, povećanjem rodiljnih naknada za 100%, besplatnim udžbenicima za učenike od 1. do 4. razreda, božićnicom za umirovljenike, povećanjem proračuna s 40 milijuna kuna na 72 milijuna kuna gradonačelnik i SDP manipuliraju građanima, savjetujem Vam, osvrnite se oko sebe, vratite se 10 godina unazad, pogledajte proračune koje je donosila HDZ-ova vlast, ne bježite u Karlovac, već stanite pred svoje građane u Gradu Ogulinu i priznajte tko je manipulator.

Gospodo gradski vijećnici, ne bježite u Karlovac, ne bavite se formom da bi rušili gradonačelnika i destabilizirali vlast. Bavite se sadržajem i svim onime što je bitno za građane i funkcioniranje našeg Ogulina, pokažite zrelost i političku mudrost te iznosite istine i činjenice.

U prilogu priopćenja je i dokumentacija koju objavljujemo.