Aktualno Županija

Runda, dvije, pet, deset… pa kući autom: Uhvaćena trojica pijanih vozača, spavalo se u postajama u Slunju, Karlovcu i Vojniću

Policija je i noćas bila u akciji hvatanja pijanih vozača, a imala je uspjeha jer se i dalje pije i vozi kao da je to nešto posve normalno i bezopasno.

Čak 2,5 promila alkohola u krvi imao je 59-godišnjak koji je oko 21 sat zaustavljen u gradu Slunju. Mladi Karlovčanin, star 24 godine dolijao je 15 minuta nakon ponoći kad je utvrđeno da vozi s 2,23 promila alkohola u krvi.

U ovom tercetu pijanih za volanom najmanje je potegao 39-godišnjak koji je zaustavljen u Vojniću nešto poslije 20 sati. Imao je 1,65 promila alkohola u krvi, dovoljno da svoj krevet zamijeni onime u posebnim prostorijama u policiji, predviđenim za triježnjenje prekršitelja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
– Svi vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije. Protiv vozača će zbog počinjenih prekršaja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, biti podneseni optužni prijedlozi, kažu u policiji. (kaportal.hr)