Aktualno Županija

Turanjčani ne odustaju od borbe za zaobilaznicu: Danas također šetali uz D-1, čekaju konkretan datum gradnje

Borba stanovnika karlovačke gradske četvrti Turanj za konačni nastavak gradnje zaobilaznice koja im “život znači” nastavljena je danas još jednom prosvjednom šetnjom.

Unatoč hladnom vremenu okupilo se više od stotinjak prosvjednika koji su prošetali uz Državnu cestu D-1 na kojoj je pod kotačima kamiona stradao 10-godišnjak. Tragedija je na noge podigla Turanjčane ali i mnoge druge koji prosvjedima žele institucijama ukazati na potrebu zaobilaznice koja bi konačno njihov kvart konačno učinila sigurnim.

– Sljedeća prosvjedna šetnja bit će za mjesec dana, 24. veljače i nakon toga čekamo sastanak s nadležnim institucijama. On će se održati u prvom dijelu ožujka, a na njemu očekujemo da će nam dati konkretne podatke jesu li riješili imovinsko – pravne odnose i naravno datum javne nabave za nastavak gradnje zaobilaznice, rekli su za KAportal predstavnici Inicijative “Zaobilaznica koja život znači”. Prosvjednu šetnju je osiguravala policija, a svi prosvjednici mogli su se zagrijati uz čaj. (kaportal.hr)