Aktualno Županija

Karlovčani ne “muljaju” s potporama za poduzetništvo i poljoprivredu – uskoro im na raspolaganju 2,4 milijuna kuna

Nikakvih problema s nenamjenskim korištenjem gradskih potpora za poljoprivredu, poduzetništvo i turizam lani u Karlovcu nije bilo, a uskoro će potencijalnim korisnicima za te namjene na raspolaganju biti 2,4 milijuna kuna.

Najavila je to pročelnica za gospodarstvo Andrea Vrbanek, podsjetivši da traje javno savjetovanje o pravilnicima po kojima se dodjeljuju bespovratne potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima, a koji predlažu nešto veće potpore za mlade nego što su do sad bile. Ostaje i dalje osam različitih mjera, redom lani dobro korištenih iako je među poduzetnicima najtraženija bila ona za proizvodne djelatnosti, a među poljoprivrednicima za nabavu mehanizacije.

– Interes već postoji, raspituju se kada će se potpore moći koristiti. Po završetku ovog javnog savjetovanja i donošenja pravilnika bit će objavljen javni poziv i ostat će otvoren tijekom godine, do iskorištenja sredstava. Ako poduzetnik ili poljoprivrednik ispunjava tražene uvjete, isplata slijedi u roku od 8 dana po realizaciji projekta, najavila je Vrbanek.
Za potpore u poduzetništvu na raspolaganju im je 1,1, a u poljoprivredi 1,3 milijuna kuna, koliko je bilo i prošle godine. Sva su ta sredstva bila iskorištena jer se radi o potporama namijenjenim širokom krugu poduzetnika i poljoprivrednika, koji nemaju veliku proizvodnju. Gradskim i novcem koji su sami uložili realizirano je projekata ukupno vrijednih više od 6,7 milijuna kuna. (kaportal.hr)