Aktualno Županija

Rezultati pojačanih aktivnosti policije u prometu

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave karlovačke policijski službenici provodili su pojačani nadzor sigurnosti cestovnog prometa kojom prilikom su iz prometa isključili 12 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola te utvrdili 94 prekršaja nepropisne brzine kretanja. Ujedno, sankcionirali su 25 sudionika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 vozača koristilo je mobitel za vrijeme upravljanja vozilom na nedozvoljen način te je utvrđeno 95 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosila je 2,50 g/kg dok je najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naselju bila 108 km/h.

U proteklom tjednu na području Karlovca zatečene su četiri osobe, a na području Slunja jedna osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“.

Naime, 65-godišnjak je upravljao vozilom za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, a zbog ponavljanja istovrsnog prekršaja zbog kojeg je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen, je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Za 36-godišnjeg vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg, a unatrag tri godine je u dva slučaja pravomoćno bio kažnjen zbog ovakvog prekršaja. Vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 10 dana.

Utvrđeno je i da 32-godišnjak upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te da za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja, a zbog kojih je unatrag tri godine u 13 slučajeva već pravomoćno bio kažnjen, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana i novčanu kaznu u iznosu od 8.800 kuna.

Prije stjecanja prava na upravljanje vozilom je upravljao 56-godišnjak, a za kojeg je utvrđeno da je unatrag tri godine u dva slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istog prekršaja. On je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 7.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 5 mjeseci.

Također je utvrđeno da 45-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom. Zbog ponavljanja istovrsnih prekršaja, a zbog kojih je unatrag tri godine u jednom slučaju bio pravomoćno kažnjen, vozač je uhićen i priveden na nadležni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 14.400 kuna.