Aktualno OG sada Ogulin

I ogulinski lovci u serijalu “Otkrivamo Hrvatsku”!

Ovih dana u Ogulinu boravi ekipa Hrvatske radiotelevizije zbog snimanja emisije o ogulinskom kraju, a iz serijala “Otkrivamo Hrvatsku”, pod redateljskom palicom Tatjane Rau. Nakon što su proteklih dana snimili kadrove iz Zavičajnog  muzeja i Ivanine kuće bajke, jučer  je snimljen dio o ogulinskom kiselom kupusu, jezeru Sabljaci i Lovačkom društvu Klek.

Lovci su veselu snimateljsku ekipu dočekali u lovačkoj kući Humac u Turkovićima, uz obilje domaćih i lovačkih specijaliteta. Snimljeno je nekoliko kadrova hranjenja divljači i običaja u lovištu, divljih svinja u lovištu kao i drugih prirodnih ljepota našeg kraja. Na kraju sve je začinjeno i kuhanjem lovačkog gulaša. Nakon kratkog druženja lovci i snimateljska ekipa su se zadovoljni razišli, u nadi da će se ponovo družiti.

Ovih dana planirana su još snimanja i to drvoprerađivača, kulturno umjetničkih društava, turističke zajednice, kao i preostalih prirodnih i kulturnih ljepota Ogulina.

Emisija o ogulinskom kraju na programu nacionalne televizije, prema planu, trebala bi biti emitirana u rujnu ove godine, a o točnom terminu ćemo vas obavijestiti. (foto:Facebook LD Klek)