Aktualno Županija

Predstavljanje programa zdravstvene politike

Županijski SDP održao je u Karlovcu  predstavljanje programa zdravstvene politike i besplatno mjerenje kolesterola i šećera.

Riječ je o akciji “Prevencijom do zdravlja”, koju SDP provodi na nacionalnoj razini, a za Karlovčane je održana  u Knjižnici za mlade.

– Akcija je obuhvatila  mjerenje šećera i kolesterola u krvi, razgovor i druženje sa građanima i tribinu na kojoj su predstavili Nacionalni program zdravstvene politike, na kojem je  govoriti dr. Saša Srića, internist i pulmolog, glavni koordinator akcije i član Nacionalnog savjeta za zdravlje.

Posjetili su da je zdravlje najvažnije, te da smo  suočeni sa sve ozbiljnijom situacijom  urušavanja zdravstvenog sustava u republici Hrvatskoj, jer  dolazi do tihe privatizacije zdravstva,  liste čekanja su produžene, odlazak liječnika i medicinskih sestara na svakodnevnoj bazi je sve više zabrinjavajući,a  suočavamo sa kolapsom zdravstvenog sustava. Stoga socijaldemokrati žele jednakost  i pravo na  zdravstvenu zaštitu, s ciljem da se  vrati dostojanstvo našim sugrađanima, ali i liječnicima i medicinskim sestrama.