Aktualno Županija

Dio “vojske blokiranih” u Hrvatskoj čine i građani Karlovca i Karlovačke županije – njih 7.445 duguje 372,6 milijuna kuna

Osim 152 tvrtke iz Karlovačke županije, koje su posljednji dan 2018. dočekale blokiranih računa, i 7.445 građana imalo je istih problema i to zbog duga od 372,631.978 kuna. Našli su se tako, po podacima FINA-e, među 264.751 stanovnikom Hrvatske blokiranih računa, čiji je dug iznosio 42,7 milijardi kuna.

Iako je situacija, vjerojatno zbog različitih otpisa duga, bolja nego prije godinu dana – blokirane račune u Karlovačkoj županiji imalo je 8.847 njenih stanovnika zbog nepodmirenih dugova od 791,1 milijun kuna – i dalje je čak 5,78 posto svih njenih stanovnika, odnosno, 8,83 posto radno sposobnih blokiranih računa.

Po udjelu blokiranih to je svrstava u sredinu, na 10. mjesto među županijama. Prednjači s najvećim brojem dužnika i najvećim iznosom njihova duga Grad Zagreb, dok je najmanje blokiranih u Požeško-slavonskoj županiji.

Na rang listama 25 gradova s najvećim brojem blokiranih građana i najvećim iznosom blokade njihovih građana, 22 su ista grada, a Karlovac i dalje među njima. Na desetom je mjestu, s 3.605 građana blokiranih računa ili 6,47, odnosno, 9,79 posto radno sposobnih. Po broju blokiranih građana prednjači Zagreb, dok je na 25. mjestu Kutina. Po iznosu njihova duga od 178,906.844 kune Karlovac je na 14. mjestu. Zagreb je i u ovom slučaju prvi, dok je Petrinja na posljednjem mjestu.(KAportal)

Posljednje objavljeno

S kakvim rejtinzima stranke i političari ulaze u posljednji tjedan kampanje – donosimo u novom Cro Demoskopu

OgPortal

Gradski derbi pripao NK Ogulinu

OgPortal

Plenković: ‘Pandemija će završiti tek kad se cijela populacija cijepi‘

OgPortal

Hrvatski avion pun slovenskih putnika udario u jastreba, odmah se morao vratiti na aerodrom kod Ljubljane

OgPortal

Šuput obilježava svoj prvi Majčin dan, preslatki prizori rastapaju srca, a posebno je ganule sve druge mame

OgPortal

Telegram otkriva: Dekanica PBF-a službenom karticom kupuje Polo i Boss odjeću, Chanel parfeme i namještaj

OgPortal