Aktualno Županija

„Recidivisti“ počinili 2593 prekršaja

Jedna od prioritetnih zadaća prometne policije su usmjerena i ciljana postupanja spram osoba koje grubo krše prometne propise i time dovode u opasnost kako sebe, tako i ostale sudionike u prometu, posebice prema višestrukim počiniteljima prekršaja tzv. „recidivistima“. Tako je tijekom pojačanih mjera i radnji koje je policija provodila u 2018. godini, u kršenju prometnih propisa uhvaćeno 85 „recidivista“, a tijekom 2017. godine 53, što je povećanje za 60,4%. Inače, ovih 85 prekršitelja prometnih propisa počinilo je ukupno 2593 prometna prekršaja.

Od ukupno 35.711 prekršaja u prometu 2018. godine (bez prometnih nesreća) „recidivisti“ su počinili ukupno 155 prekršaja. Najčešći prekršaji koje su činili odnose se na upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom određene kategorije i upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola.

Za 85 višestrukih počinitelja prekršaja u 2018. godini nadležni sud je izrekao ukupno 179.100 kuna novčane kazne (2017. godine 139.700 kuna novčane kazne), 1.552 dana kazne zatvora (2017. godine 1.001 dan kazne zatvora), 90 mjeseci uvjetne osude (2017. godine 6 mjeseci uvjetne osude) te 7 godina i 9 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima (2017. godine 4 godine i 6 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilima).

Kako bismo razinu sigurnosti u prometu podigli na višu razinu i smanjili broj stradavanja u prometu u narednom periodu svakako će prioritet prometne policije i dalje biti baziran na usmjerenom nadzoru ove skupine sudionika u prometu, koji najteže prometne prekršaje čine u povratu i tako dovode u opasnost i sebe i sve ostale sudionike u cestovnom prometu.

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. (karlovacka.policija.hr)

Posljednje objavljeno

Iz Nacionalnog Stožera

OgPortal

U Ogulinu 11 osoba zaraženo virusom

OgPortal

Prva pričest

OgPortal

Mladić pao s 24 ukradena respiratora! Nabavio ih u Švedskoj, skrivao ih u zagrebačkoj krčmi

OgPortal

Počelo uklanjanje Oružane, za dva mjeseca od nje ostaje samo pročelje i dio do crkve sv. Nikole

OgPortal

Amnesty International ispričao se Navaljnom jer mu je povukao status ‘zatvorenika savjesti‘

OgPortal