Aktualno Županija

Slunj dobiva nove turističke sadržaje – Kordun d.d. planira gradnju kampa, turističkog naselja s restoranom i zapošljavanje 50-ak ljudi

Grad Slunj u bliskoj bi budućnosti trebao dobiti novo turističko naselje i kamp iznad Rastoka, najavio je jučer Mile Turkalj, predsjednik Uprave Korduna d.d. iz Slunja koji je jučer posjetio župan Damir Jelić sa svojim suradnicima.

Osnovna djelatnost Korduna d.d. je trgovina i ugostiteljstvo ali se sve više okreće i poslovima u turizmu, gdje Uprava vidi budućnost tvrtke. Danas Kordun zapošljava 98 djelatnika u 15 poslovnih jedinica.

U planu je i otvaranje marketa u Grabovcu u Općini Rakovica. Za navedene investicije izrađeni su projekti, a za turističko naselje i market u Grabovcu je nadležni županijski Odjel izdao valjane građevinske dozvole.

Gosti su obišli lokaciju budućeg turističkog naselja gdje traju radovi na izgradnji restorana. Za investiciju je tvrtka zatvorila financijsku konstrukciju kreditnim zaduženjem kod poslovne banke. Investicija u restoran iznosi 5,2 milijuna kuna. Zaposlit će se 12 do 15 osoba, a otvorenje je planirano u srpnju ove godine.

– Završetkom cijelog projekta uposlilo bi se ukupno oko 50 ljudi, a tvrtka nastoji za ostatak projekta iznaći financijska sredstva ili strateškog partnera, rečeno je na razgovoru. Župan Jelić izrazio je zadovoljstvo viđenim te najavio razgovore s državnom razinom kao i mogućim strateškim partnerima na ovom iznimno vrijednom projektu za cijeli slunjski kraj.(KAportal)