Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend

Vikend ispred nas obilježit će pretežno toplo vrijeme i južina. U subotu će većinom biti sunčano i danju toplije, a na kopnu će biti magla uz jačanje južine.

SUBOTA

Subota će u istočnoj Hrvatskoj biti malo toplija od petka s najvišom temperaturom uglavnom 8 ili 9 °C. Pritom će biti magle, vjerojatno manje nego u petak, a danju posvuda sunčana razdoblja, mjestimice uz umjeren južni vjetar. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Zapuhat će umjeren, u gorju i na sjevernom Jadranu ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 3 do 8, a najviša dnevna većinom između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 15 °C. Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano.

NEDJELJA

Nedjelja će u većini Hrvatske biti oblačnija od subote, ponegdje s kišom, te vjetrovitija, u unutrašnjosti uz većinom umjeren i jak jugozapadnjak. – U nedjelju u unutrašnjosti još malo toplije te vjetrovito uz umjeren i jak, ponegdje i olujan jugozapadnjak, te uglavnom u gorju s kišom.

U ponedjeljak oblačno s kišom koja će s padom temperature prijeći u susnježicu, osobito u višim predjelima i u snijeg. Zapuhat će sjeverni vjetar, kojega će biti i u nastavku tjedna pri čemu u utorak još mjestimice treba računati na slabe oborine na granici kiše i snijega.

Početkom sljedećeg tjedna očekuje nas ipak nešto hladnije vrijeme, te kiša, mjestimice i izraženiji pljuskovi i grmljavina. Temperature će biti niže, a ponegdje možemo očekivati i snijeg, osobito u gorju. Zapuhat će i snažna bura, vjerojatno najjača u utorak i srijedu, stoga budite pripravni za nešto hladnije vrijeme.