Aktualno Županija

Duga Resa želi biti primjer drugima u razvoju socijalnog poduzetništva

Projekt prekogranične suradnje “DelFin” dobio zeleno svjetlo – Duga Resa želi biti primjer drugima u razvoju socijalnog poduzetništva

Grad Duga Resa dobio je zeleno svjetlo za još jedan projekt prekogranične suradnje. Riječ je o projektu „ DelFin“ Interreg Central Europe koji je prijavljen u suradnji s tvrtkom Brodoto iz Zagreba. Prijavitelj je Investitionsbank Sachsen – Anhalt, Magdeburg iz Njemačke. Ovaj trogodišnji projekt prekogranične suradnje uključuje ukupno 9 partnera iz Njemačke, Italije, Hrvatske, Mađarske i Austrije.

– Projekt „DelFin“ je temelj za razvoj socijalnog poduzetništva i nadam se da ćemo biti primjer i drugima, ne zato da budemo prvi u Županiji, već da budemo motor za druga područja kako se nešto može raditi. U Njemačkoj je socijalno poduzetništvo prilično razvijeno, nosi jedan segment razvoja društva i nadam se da ćemo dio toga napraviti i kod nas. Dio sredstava za projekt ćemo kao i obično morati sufinancirati. Što se tiče projekata dobo nam ide, sad imamo preko 100 milijuna kuna odobrenih projekta, dakle novca iz Europe. Dobri smo, no problem je što ih sad moramo i sufinancirati, no detaljnije ćemo o tome u mjesecu ožujku za kad planiramo prvi ovogodišnji rebalans, kazao je gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar.

Projekt „DelFin“ je ukupno vrijedan oko 2 milijuna eura, a na Dugu Resu se odnosi oko 900 tisuća kuna. Dobrobiti za područje Grada obuhvaćaju razvoj i testiranje novih modela podrške društvenom poduzetništvu od ove godine, a u sklopu Poduzetničkog inkubatora te doprinos regionalnom razvoju i stvaranju novih radnih mjesta. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Prva pričest

OgPortal

Mladić pao s 24 ukradena respiratora! Nabavio ih u Švedskoj, skrivao ih u zagrebačkoj krčmi

OgPortal

Počelo uklanjanje Oružane, za dva mjeseca od nje ostaje samo pročelje i dio do crkve sv. Nikole

OgPortal

Amnesty International ispričao se Navaljnom jer mu je povukao status ‘zatvorenika savjesti‘

OgPortal

Predsjednici zemalja EU-a uputili pismo građanima povodom Dana Europe

OgPortal

Dvije prometne nesreće bez ozlijeđenih

OgPortal