Aktualno OG sada Ogulin

Obilježili Međunarodni dan života i Svjetski dan bolesnika

Međunarodni dan života prema odluci Hrvatske biskupske konferencije obilježava se svake prve nedjelje u veljači. Međunarodni dan života podsjeća nas kako bismo trebali razmisliti o odgovornosti prema vlastitom životu i životu drugih te kako što bolje i kvalitetnije živjeti.

U Obrtničkoj i tehničkoj školi svake se godine taj dan obilježava ili posjetom pedijatriji ili rodilištu u našoj bolnici. Ove godine posjetili su rodilište gdje su ih vrlo lijepo primili, te im omogućili da popričaju s mamama i da im uručie poklone. Imali su priliku vidjeti i njihove bebe – dječaka i dvije djevojčice.

Rodilište su posjetile učenice Doris Prebežić i Lorena Blašković u pratnji vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić.

Dom za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu 11. veljače posjetile su učenice Magdalena Rajković, Zorana Tatalović, Maja Vučić, Ivana Sertić, Katarina Rumenović, Lorena Bunjevčević, Mira Šebalj i Matea Gašparović u pratnji nastavnika Tomislava Rendulića, vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić.

Učenici i djelatnici Obrtničke i tehničke škole svake godine obilježavaju i Svjetski dan bolesnika posjetom Domu za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu. Učenice koje se obrazuju za zanimanje frizer tom prilikom besplatno šišaju korisnike Doma.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.