Aktualno Promo članak

Auto B.H.S. Velika Kladuša – sve za vaš automobil

Auto B.H.S. nudi pouzdane i kvalitetne auto-mehaničarske usluge koje su bazirane na obučenosti i educiranosti njihovih servisera i kadrova.

Auto servis je opremljen najmodernijom opremom za auto-dijagnostiku i servisiranje vozila. Pored toga imaju  i četiri dizalice i kompletan alat potreban za popravku vašeg automobila. Raspolažu i kompletnim alatom i opremom za servis svih marki automobila.
Njihovi serviseri konstantno prate razvoj auto-industrije i česte promjene na novim modelima automobila. U skladu sa razvojem auto industrije i čestu pojavu novih modela automobila, veliku pažnju posvećuju ulaganju u tehničku opremljenost servisa i nadogradnju znanja  zaposlenih.
Ipak, ono što možemo reći na osnovu iskustva, da je često za ispravnost vozila najbitnije redovno održavanje.

Suvremena kompjuterska autodijagnostika je neizostavna u pronalaženju kvarova i grešaka u elektronskim sistemima, ali je njihovo otklanjanje posao njihovog osoblja. Posebno su ponosni na veliki broj riješenih “slučajeva” nestandardnih kvarova, kada su na dijelu pokazali spoj iskustva, znanja i moderne tehnologije.

Pri montaži guma, vulkanizeri posebnu pozornost obraćaju na to  da ne oštete gumu. U praksi se koristi takozvano “pakiranje” gume na felgu. Time se postiže pravilan raspored mase gume i felge. Smanjuje se devijacija gume na felgi.
Balansiranje guma je vrlo bitan čimbenik za udobnost u vožnji i duži vijek trajanja guma. Neizbalansirane gume uzrokuju vibraciju koja može dovesti do manje sigurne vožnje, preuranjene ili nepravilne istrošenosti guma, nepotrebnog trošenja amortizera i drugih dijelova vašeg automobila.
Gume se prvi put moraju balansirati kad se montiraju na kotače, ili kad se ponovo stavljaju nakon popravke. Balansiranje guma mora se provjeravati na prve znake vibriranja. Do vibriranja može također doći i zbog nepravilno centriranog vozila ili mehaničkih problema.

Izmjena ulja
Ova usluga podrazumijeva zamjenu motornog ulja i sva četiri filtera (za ulje, zrak, gorivo i klimu).

S obzirom na veliki broj proizvođača ulja i filtera, što podrazumijeva i različite cijene, u prilici ste birati, u skladu sa vašim mogućnostima. Njihova preporuka su ulja marke Castrol i Motul, koja su visoko rangirana kada je u pitanju kvaliteta. U ponudi imaju raznovrsne teksture motornih ulja, prilagodljive za svako vozilo, kao i ulja za mijenjač, kočnice i servo.
Višegodišnje iskustvo sa ugradnjom filtera marke Unico i Mann, utjecalo je da upravo ovim proizvođačima poklone povjerenje. Redovan servis u Auto B.H.S. je besplatan, ukoliko kod njih  kupite filtere i ulje.

Auto B.H.S. vrši prodaju auto guma i auto dijelova po izuzetno povoljnim cijenama. Kompletnu ponudu usluga pogledajte na web stranici Auto B.H.S.