Aktualno OG sada Ogulin

Ljetnu pozornicu “ukrasili” toaletnim papirom

Da su vandali spremni na sve, dokazuje nam još jedan primjer. Naime, na svojoj Facebook stranici, djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin objavili su:
“Nerado i s tugom pišemo ovu objavu, no čini se da je vrijeme istaknuti problem koji uzima sve više maha. Naime, djelatnici Zavičajnog muzeja Ogulin sve su češće svjedoci devastacijama i nepoštivanju Starog grada Ogulina, najstarijeg objekta u gradu Ogulinu i zaštićenog spomenika koji je temelj povijesti, kulture i baštine Ogulinskog kraja i lokalnog identiteta.

Nažalost, mnogi ga ne prepoznaju kao takvog, već češće kao prigodno odlagalište otpada, mjesto neprimjerenog sastajanja, vršenja nužde i slično.

Danas su nam to potvrdila i četvorica mladića “ukrasivši” ljetnu pozornicu u Frankopanskom kaštelu toaletnim papirom. Iako bismo rado htjeli protumačiti njihov čin kao oblik kreativnog izražavanja, nismo sigurni da se zaista radi o tome.

Uz mjere nadzora koje ćemo poduzeti od sada nadalje, ovim putem pozivamo sugrađane da pokažu više poštovanja prema kulturnoj baštini koja je vlasništvo svih nas i koju svi imaju pravo koristiti, ali na način na koji joj ne nanose štetu već koji pokazuje svijest o njenoj vrijednosti i važnosti”-stoji u njihovoj objavi.

Kao dokaz priložili su i fotografiju.