Aktualno Županija

HDZ-ov župan koji voli skupe aute i hodočašća zaposlio 3 asistentice

DAMIR Jelić, župan Karlovačke županije, zaposlio je tri nove asistentice za sebe i svoje zamjenice.

Jelić je HDZ-ovac koji je neko vrijeme obnašao dužnost gradonačelnika Karlovca i predsjednika Gradskog odbora HDZ-a, a najpoznatiji je po organiziranju najmasovnijeg hodočašća HDZ-ovaca u Međugorje, barem što se tiče sudionika iz Karlovca i Karlovačke županije.

Tri asistentice u uredu

Župan Jelić je nedavno zaposlio dodatne tri asistentice u svom uredu. Naime, 30. studenog prošle godine objavljeni su rezultati natječaja za prijam u službu u Ured župana, na radno mjesto poslovnog asistenta dužnosnika. Posao su dobile magistra kulturologije Ivana Mateša i magistrica ekonomije Martina Hrestak.

Isti dan objavljeni su rezultati drugog natječaja za vježbenika, u kojemu su opet tražili poslovnog asistenta dužnosnika. Ovdje je posao dobila Hana Thomann, magistra međunarodnih odnosa i diplomacije.

Poslali smo upit Karlovačkoj županiji. Zanimalo nas je zbog čega su zaposlili navedene osobe i čime pravdaju potrebu za njihovim zaposlenjem. Također, zanimalo nas je čije su one asistentice te kolika je njihova plaća. Upitali smo županiju jesu li i asistentice od županije dobile službene automobile.

“Povećani opseg poslova”

Iz županije su se prvo pohvalili kako su smanjili broj zaposlenih, a zatim nam odgovorili na upit.

“Povećani opseg poslova te svakodnevni izlasci na teren, održavanje kolegija po jedinicama lokalne samouprave i provođenje i prezentacije projekata (407 projekata u evidenciji KŽ-a) nametnuli su potrebu zapošljavanja osoba određenih struka i profila. U toj skupini zaposlene su i osobe koje ste naveli u svom upitu, i to kao osobne asistencije župana i zamjenica župana. Njihova su primanja kao osoba s visokom stručnom spremom u rasponu od cca. 5,5-6 tisuća kuna netto, a iste nisu na korištenje dobile službene automobile”, napisali su u odgovoru Indexu.

Masovno hodočašće HDZ-ovaca

U studenom prošle godine iz Karlovca je za hercegovačko svetište krenulo 18 autobusa krcatih HDZ-ovcima, a putem su im se pridruživale i ostale gradske organizacije. Zajednički konvoj vodio je upravo župan Jelić. U Međugorju su imali na raspolaganju tridesetak hotela, motela i prenoćišta, a domaćini su ih častili večerom. Na upit tko će platiti hodočašće iz stranke su poručili da će dio troškova platiti sami hodočasnici, dok će ostatak biti financiran iz članarina.

I ovu godinu, desetu zaredom, HDZ-ovci su pohodili duhovnu obnovu u Karmelu sv. Ilije na Buškom Jezeru u Hercegovini. (index.hr)