Aktualno Županija

Država prodaje građevinska zemljišta i u Karlovačkoj županiji – najskuplje na Ilovcu, u Cerovcu i Saborskom podjednake cijene

Među 23 nekretnine, građevinska zemljišta, u državnom vlasništvu upravo ponuđene na prodaju, i tri su u Karlovačkoj županiji.

Ministarstvo državne imovine prodaje građevinska zemljišta u Saborskom, Vukmanićkom Cerovcu i u Karlovcu, na Ilovcu, a javni poziv kojim je oglašena prodaja otvoren je do 20. veljače.

Najskuplje je ono na Ilovcu, u Karlovcu. U zoni je gospodarske namjene, površine 3.313 m2 i početna cijena mu je 1,062.000 kuna. Onaj tko kupi ovo zemljište, za koje Ministarstvo navodi da je u naravi livada, obrasla visokim raslinjem i drvećem, na ravnom terenu, uz glavnu prometnicu koja spaja Karlovac s Jaskom, trebat će platiti i 127.545 kune naknade za izdvajanje zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja RH, te 1.000 kuna troška procjene nekretnine.
Zemljište u Saborskom je površine 5.284 m2, u građevinskom području ugostiteljsko-turističke namjene, na blago kosom terenu, neodržavnom. Nema direktan pristup na javnu prometnu površinu, ali mu je moguće pristupiti preko čestica koje su u vlasništvu fizičkih osoba i početna cijena mu je 62.500 kuna.

Najjeftinije je građevinsko zemljište u Cerovcu Vukmanićkom. I ono je unutar granica građevinskog područja, neizgrađeno, od 3.017 m2. Pristup nekretnini i prometna povezanost su dobri, kao i mogućnost parkiranja, navode u Ministarstvu, preciziravši da mu je početna cijena 61.000 kuna.
Budući kupci ova dva potonja zemljišta trebat će platiti troškove procjene, a svi zainteresirani za kupnju, žele li da njihove ponude budu razmotrene, osim što ih moraju dostaviti na vrijeme, moraju i uplatiti jamčevinu za sudjelovanje. (kaportal.hr)