Aktualno OG sada Ogulin

Marina Kolaković gostovala na radiju

U emisiji “Oči u oči” Radio Ogulina ove nedjelje gostovala je povjerenica Vlade RH za poslove gradskog vijeća Grada Ogulina Marina Kolaković. Poznavatelji političkih prilika na županijskoj razini će se sjetiti da je Marina Kolaković od 2009. godine, u dva mandata, bila zamjenica gradonačelnika Grada Karlovca, tada Damira Jelića, iz redova HSS-a. Inače dolazi iz realnog sektora, a trenutno radi kao zamjenica presdtojnice ureda Državne uprave u Karlovačkoj županiji. Kako smo imali priliku čuti po prvi put joj se, temeljem imenovanja, pružila prilika za obnašanje dužnosti povjerenice Vlade RH.

Povjerenica je pohvalila rad svih gradskih službi sa kojima je u kontaktu, te istakla vrlo korektnu suradnju sa ogulinskim gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem. Pohvalila je brojne gradske projekte, te izrazila nadu da njihova realizacija neće biti dovedena u pitanje. Poznato je da je povjerenica donesla odluku o rivremenom financiranju Grada Ogulina u visini od 9,2 milijuna kuna koji će biti na snazi do 31. ožujka. Potpisala je i vrlo važnu odluku o otpisu potraživanja Grada Ogulina prema Republici Hrvatskoj, što je bilo nužno učiniti kako bi se mogao zaključiti ugovor o dodjeli vojarne Sveti Petar Gradu Ogulinu u kojoj je, između osatlog, u planu izgradnja novog dječjeg vrtića za što gradske uprava nastoji osigurati sredstva putem EU fondova.
Smatra izuzetno dobrom činjenicu da je Vlada RH, na jedoj od posljednjih sjednica, donijela odluku o terminu održavanja izvanrednih izbora za članove Gradskog vijeća Grada Ogulina. Izbori su zakazani za 10. ožujak, a prema njenim riječima, najbolje bi bilo da se proračun donese što prije, kako se ne bi stopirali najvažniji projekti za naš grad.