Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinski ribolovac Mario Matijašić i Hrvoje Kuzmić u JAR-u nastupili za hrvatsku reprezentaciju

Na Svjetskim ribolovnim igrama koje su održane u  Južnoafričkoj republici,  9 dana boravio je i naš Ogulinac  Mario Matijašić iz Sportskog ribolovnog društva Ogulin. On je u paru sa Hrvojem Kuzmićem iz Koprivnice, koji nastupa za ogulinsko društvo, postigao odličan rezultat.

Naime, na natjecanju je sudjelovalo  gotovo 100 država sapreko 2000 ribolovaca, a natjecali su se u više disciplina. Naši predstavnici, Matijašić i Kuzmić, sa ostatkom reprezentacije bilu su u konkurenciji 16 zemalja.  Natjecali su se u disciplini ribolov grabežljivaca iz čamca.

Prvog dana natjecanja osvojili su odlično, četvrto mjesto u pojedinačnoj-parovnoj konkurenciji, a drugog dana, s obzirom na promjenu vremena, rezultat je bio nešto lošiji. Ipak, nije loše osvojiti ni 16 mjesto, s obzirom na brojnost ekipa i natjecatelja.

Tako je hrvatska reprezentacija osvojila ekipno 10. mjesto, čime su zasigurno doprinijeli i naši predstavnici.

Prema riječima Maria Matijašića ovo je bio jedan nezaboravan izlet, ali i pothvat. Oduševljen je načinom organizacije, domaćinima, te potpuno dragičijim okolnostima u kojima su se natjecanja odvijala.

Kako je bilo najbolje će posvjedočiti fotografije koje je dostavio OGportalu. Osim s natjecanja, ima i drugih fotkica iz JAR-a koje ćete vjerojatno sa zanimanjem pogledati.