Aktualno Županija

Dugoreški gradski vijećnik osmislio kako uz malo novca cvijećem i zelenilom oplemeniti prostor ispred gradske uprave

Duga Resa je nekad imala puno više cvjetnjaka i zelenih površina i zasigurno bi se mnogi Dugorešani razveselili kad bi se barem dio njih ponovno obnovio. Naime, nije da u gradu na Mrežnici nema zelenila i cvjetnjaka, ali uz malo novca moglo bi ih biti još i puno više.

Gradski vijećnik Jasmin Sarvan uz pohvale gradskoj tvrtki Čistoća na onom što je učinila do sada, na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, predložio je da uredi i javne površine na Trgu svetog Jurja ispred Gradske uprave. No, nije ostao samo na pukom prijedlogu, već je uz pomoć Leonarda Lesića, u photoshopu napravio svoju viziju izgleda ovog prostora, a fotografije je podijelio zainteresiranim vijećnicima.

Direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević zahvalila je na idejama i brizi za izgled grada te pojasnila da je plan uređenja zelenih površina za ovu godinu napravljen. Kao i prošle godine nastaviti će se održavati postojećih osam cvijetnjaka i ostale javne zelene površine.

– Prostora za napredak sigurno ima i uzet ćemo u obzir i vaše prijedloge. Trudit ćemo se, u okviru naših mogućnosti da napravimo što je više moguće, zaključila je Pucarević.

Gradonačelnik Tomislav Boljar pojasnio je kako je plan Grada da se cijeli prostor ispred Gradske uprave uredi kao i površina ispred kina, ali Grad u to ne želi ići stihijski. Također valja paziti, napomenuo je Boljar, na vremenski period kad se početkom svibnja održava DugaResa Festa kako ne bi bilo sve raskopano. (kaportala.hr)