Aktualno Sport

Helena Dujmić na 11. SLOVENIJA OPEN – G1 turniru

Najuspješnija članica TKD Ogulin Helena Dujmić, nastupila je na vrlo jakom međunarodnom turniru „11. SLOVENIJA OPEN – G1 turnir“ koji se je održavao od 23. -24.2.2019. u Ljubljani, republika Slovenija, na kojem je nastupilo 903 natjecatelja iz cijele Europe u sportskoj borbi za kadete i juniore.
Turnir je bio izuzetno težak zbog velikog broja natjecatelja u svakoj kategoriji. Helena Dujmić nastupila je u kategoriji juniorki do 52 kg, koja je bila najteža i najbrojnija jer je u kategoriji -52 kg bilo prijavljeno 36 juniorki. To znači da je do prvog mjesta trebalo pobijediti u 6 borbi.
Helena je pobijedila u prvoj kvalifikacijskoj borbi protivnicu iz Srbije sa 40:3, u drugoj kvalifikacijskoj borbi pobjediila je protivnicu iz Švedske sa 29:19.  U toj kvalifikacijskoj borbi je Helena pretrpila ozljedu kada je protivnica u žaru borbe svom težinom pala na Helenu. Iako ozljeđena Helena je ušla u treću kvalifikacijsku borbu u kojoj se  žestoko i pametno borila, ali ju je ozljeda spriječila da i ovu borbu pobjedi, pa je izgubila od protivnice iz BIH sa 21:16.
Ovo je Helenin drugi nastup na turniru tipa G1 (prvi je bio prošle godine na Croatia open G1) i izuzetno dobro se je snašla.