Aktualno Kolumne Pogled sa strane S vama kroz svaki dan

Džentlmen Željko Stipetić

Tko je imao protekciju na Radio Ogulinu slušati uživo emisiju „Oči u oči“ u nedjelju, 25. studenoga prošle godine, gost emisije bio je Željko Stipetić iz svoje Nezavisne liste, kao bivši predsjednik Gradskog vijeća Ogulina. On je, povrijeđen od svojih koalicijskih partnera, odnosno osobno od gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 16. studenoga 2018. podnio neopozivu ostavku. Ostavku je podnio jer mu je gradonačelnik nekoliko dana prije rekao da od njihove koalicije više nije ostalo ništa! Ostavku je podnio, a u emisiji ROG je pročitao članak 101. Poslovnika gradskog vijeća u kojem piše da mora nastaviti obnašati svoju funkciju do izbora novog predsjednika. No, već smo se osvrnuli na tu emisiju sa zaključkom da Željko Stipetić nije znao ništa reći. Rekao je jedino da je u prošlom sazivu vlasti obnašao funkciju zamjenika gradonačelnika, ali da ga ni o čemu nisu obavještavali te da ni tu ne zna ništa.

Znači, njegov angažman u politici za mandata u prošlom sazivu i u dosadašnjem novom sazivu bio je ravan – nuli! Ali plaću je primao, a vjerojatno i još neke usputne prinadležnosti. Zato nije čudo da Željko Stipetić na službenoj ljestvici najbogatijih političara Republike Hrvatske (!) zauzima zavidno 45. mjesto sa 7,7 milijuna kuna u imovinskoj kartici. Interesantno je doista da ga za toliko novaca nije pitao DORH, Ministarstvo financija, Ministarstvo unutarnjih poslova. Ja se usuđujem pitati Stipetića odakle mu toliko novaca na financijskom saldu, jer sam ja u svojoj struci radio više godina od njega, radio od 7,00 do 19,00 sati dnevno, a na mojoj bankovnoj knjižici spremljeno je danas 100 € na deviznoj knjižici. Na tekućem računu imam 250 kuna nakon isplate mirovine!

Ipak bih Željka Stipetića predložio za budućeg koalicijskog partnera bilo koje vlasti, jer ako neće štetiti, sigurno je da neće ni koristiti! Njegov portal na Facebooku: Volim grad pod Klekom ogromna je floskula jer on ne voli taj grad, on mu samo šteti; fizički, duhovno i politički. Inače bi zbog te ljubavi pomogao gradu i Kleku i dovršio onu naprasno prekinutu sjednicu Gradskoga vijeća. Samo – gordost je veliki grijeh kojega vjernici zanemaruju. Pa tako i koalicijski partneri, ali i opozicijski vijećnici.

Moram ovdje naglasiti da je novi gradonačelnik iz naivnosti i moralnosti nasjeo, ne samo Stipetićevoj gordosti, već i više njih, koji su inače zalutali u politiku samo zbog njene koruptivnosti, pokvarenosti i, zbog svoje vlastite koristi.

Tako je degutantno čitati Željkove komentare na njegovu portalu, posebno onima koji su ga slušali u onoj spomenutoj radio emisiji Oči u oči, kada je pored sebe osramotio i ROG i voditeljicu emisije. Tom emisijom dokazao je svoju pismenost i karakter pa nije za očekivati da i ove pamflete piše sam, već plaća nekomu svomu istomišljeniku.

Sjetite se pak kolumne Neše Magdića „Ogulin u srcu“ od 31. prosinca 2018. godine i izjava Željka Stipetića (NL) o „… sobi punoj dima i spirale laži od strane SDP-a…), izjave Siniše Ljubojevića (DSS) „.. unesli smo pozitivnu atmosferu među zaposlenike i pokrenuli poslovne trendove u SKG-u …“, a prekapacitirani saborski zastupnik Tomislav Lipošćak (HDZ) izjavljuje „… Smatram ovo izrazom nemoći SDP-ovog gradonačelnika i gubitkom kontrole, ali na ovaj način svi ćemo biti žrtve nečijeg neznanja i nesposobnosti! …“.

Pa kada još pročitate češće upade na internet u portalu Volim grad pod Klekom, portalima DSS-a i HDZ-a koje si dozvoljavaju glavni opstruktori ogulinske vlasti, možete „saznati“ koliko su toga oni napravili za Ogulin kojega neizmjerno vole, ali ih nisu podržali gradonačelnik i ostali SDP-ovci. Ako je nešto degutantno onda su to napisi Željka Stipetića, Siniše Ljubojevića i Tomislava Lipošćaka iz oporbenog HDZ-a. Pročitajte ponovno te tekstove i uvjerite se koliko ti ljudi brinu o svojim građanima. Svi su se postavili iznad gradonačelnika kao da su oni nešto uradili u ovih 25 godina bezbrižne vlasti! I za generala Stipetića vrše opstrukciju jer su ljubomorni što oni nisu predložili jedino pravo rješenje.

Piše Krešimir Rendulić

(Stavovi izneseni u autorskim kolumnama i komentarima, ne odražavaju stavove uredništva, već su to osobni stavovi autora pojedine kolumne i komentara.)