Aktualno OG sada Ogulin

Vatrogasci na izmaku snaga-i dalje brojni požari na otvorenom

Kako neslužbeno doznaje OGportal, ogulinski vatrogasci su na izmaku snaga i to ne samo pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ogulin, nego i dobrovoljni članovi vatrogasnih društava koji su već danima na terenu.

Prema našim informacijama najkritičnija je situacija u Drežnici, ali gori i na području Josipdola. Navodno vatrogasci dođu i ugase požar, a samo par trenutaka nakon toga, dok se još ni ne vrate u sjedište JVP u Ogulinu, moraju natrag, jer je netko opet imao “žutu minutu” i ponašao se neodgovorno. Čujemo da to tako nije bilo samo jednom, već u niz navrata, te stoga apeliramo na sve one koji uoče nekog da pali, da ga odmah prijave u nadležnu policjsku postaju.

Iz naši neslužbenih izvora također doznajemo da su i pripadnici policije ogorčeni ponašanjem pojedinaca, te će vjerojatno uslijediti još jače mjere opreza, kako bi se takva ponašanja spriječila. O visini kazni ne trebamo posebno govoriti, samo podsjećamo da su rigorozne i da svatko tko ih se ne pridržava može očekivati najoštrije sankcije.

No, bez obzira i na to, budimo savjesni građani i poslušajmo govor razuma, ne palimo bez potrebe i ne dovodimo u opasnost i sebe i druge!