Aktualno OG sada Ogulin

Klinci Ogulinci i dalje marljivi i uspješni

Jučer ste na drugom programu Hrvatske televizije imali priliku pogledati snimku sa Hrvatskog dječjeg festivala koji je u siječnju održan u Zagrebu , u dvorani Vatroslava Lisinskoga. Donosimo vam snimku tog nastupa te nekoliko informacija i novosti vezanih uz rad zbora Klinci Ogulinci.

Mali školski zbor Klinci Ogulinci Prve osnovne škole čine učenici 2. i 3. razreda. Autorska pjesma Nama nije dosadno prijavljena je na natječaj u mjesecu svibnju 2018. koji provodi HDF (Hrvatski dječji festival). Kao takva ušla je u najuži izbor te je zbor pozvan na smotru dječje pjesme u Zagreb, 20. siječnja 2019. Festival se održava u dvorani Vatroslava Lisinskoga.

Za dječju pjesmu najvažnija je uravnoteženost teksta i glazbe. Ovaj dio posla odlično rade Andreja Popović, prof., autorica teksta i Toni Eterović, aranžer.

Snimanja smo imali u studiju Arija. Solisti su učenice 2. razreda: Chiara Cindrić, Lemona Grba Komočar, Sara Rodić te Luca Moreno Pribanić, učenik 3. razreda.

Nastup na HDF-u novo je i veliko iskustvo za male pjevače. Upoznali smo mnoge druge zborove, vidjeli i osjetili život iza pozornice te shvatili da samo iza velikoga rada i strpljenja mogu doći i dobri rezultati.

Nakon nastupa na HDF-u, organizatori su prepoznali radost, raspjevanost maloga zbora i odličan scenski nastup te nam poslali pozivnicu za drugi festival pod nazivom En ten tini, koji se održava 24. ožujka 2019.. Na ovom festivalu pjevamo dvije pjesme pod nazivom Kišna glista (autorska) i Kad si sretan (narodna iz Švedske u obradi T. Eterovića).

Voditeljica zbora Slavica Tripalo