Aktualno OG sada Ogulin

Za ovu godinu u Ogulinu planirana gradnja oko 1.600 m novog plinovoda

Medijima se nedavno obratio jedan naš sugrađanin, kojeg zanima gdje je “zapelo” oko uvođenja plina  kao energenta i hoće li biti mogućnosti da se zainteresirani građani priključe na plinsku mrežu.

Uputili smo upit  u Montcogim-Plinaru d.o.o. i njihov nam je voditelj upravljanja imovinom Dominik Čeh odgovorio vrlo brzo, te istaknuo:

“U Ogulinu je trenutno izgrađeno oko 4,5 km plinske distributivne mreže. Priključeno su samo 24 potrošača, iako je izvedeno preko 120 ogranaka za priključenje na postojeću plinsku mrežu. Iz svega se može zaključiti da je do sada zainteresiranost za priključenje u Ogulinu vrlo mala.

Neovisno o tome, za ovu godini smo u Ogulinu planirali gradnju ukupno oko 1.600 m novog plinovoda. Plinovodi će se graditi u Lomošćanskoj ulici od Bolničke do ulice Škrile I, u ulici Svetog Roka od Bolničke prema Otoku Oštarijskom u duljini oko 800 m, te jedan dio ulice Brezik i Dugave.

Svim stanovnicima gdje je u planu gradnja plinovoda dostavili smo prije nekoliko tjedana u poštanske sandučiće obavijest i sve potrebne informacije za priključenje.

Do sada je bilo tek nekoliko upita za priključenje u našim uredima, ali se nadamo da će se to promijeniti, odnosno povećati i konkretizirati (da ne ostane samo na upitima).

Naime, pripremamo i intenzivno radimo na tome da omogućimo priključenje stanovnicima uz mogućnost otplate većine troškova uvođenja plina na period do 3 godine.

Kada projekt bude dovršen i zaokružen, ponovno ćemo informirati sve građane o priključenju kako na budućoj tako i na postojećoj plinskoj distributivnoj mreži.

Naglašavamo da je prirodni plin ekološki prihvatljiv energent koji je i ekonomski vrlo povoljan, a ujedno pruža komfor življena suvremenog čovjeka. Vrlo je jednostavan za korištenje, siguran uz ispravan način korištenja, te energetski učinkovit”- kaže Dominik Čeh.

Na kraju je zamolio  građane da se za priključenje na plin jave u ured Montcogim-Plinare d.o.o. u Karlovcu, najlakše telefonski na 047/601-632, gdje će moći dobiti osnovne informacije i objašnjenje postupka za priključenje.