Aktualno OG sada Ogulin

Skupština Crvenog križa opet u tajnosti – navodno je bilo kritika na rad i povišenih tonova!

U kolovozu prošle godine OGportal je pisao o Gradskom društvu Crvenog križa, koje se počelo sakrivati od javnosti i u tajnosti održavati skupštine, bez medija. Zašto je to tako i zašto je skupština kasnila pokušali smo doznati u članku pod naslovom “Čeka se skupština Gradskog društva Crvenog križa“, podsjetivši među ostalim da smo to pitanje uputili predsjednici Gradskog društva Crvenog križa Karmeli Matić, u dva navrata, 12. lipnja i 4. srpnja prošle godine, no odgovore nismo dobili!

Tako od Karmele Matić  nismo doznali kad je zadnji put održana Skupština GD CK, jesu li na njoj usvojena financijska izvješća za 2017. godinu, kako je poslovalo društvo u prošloj godini, jesu li na skupštinu pozvani predstavnici Grada Ogulina i susjednih općina, na čijim područjima djeluje društvo, te u koliko skupština nije održana u ovoj godini,  koji su razlozi za to i kada to namjeravaju učiniti?

Slična praksa nastavila se, nažalost, i dalje. Ipak, koliko god se trudili to sakriti od javnosti, OGportal neslužbeno doznaje da je konačno održana “famozna” skupština koja se čekala mjesecima, ali da na njoj baš i nije sve išlo po planu.

Naime, neki naši izvori tvrde kako su se skupštinari sastali prije desetak dana, ali da su na njoj upućene kritike na izvješća o radu i financijskom poslovanju. Također neslužbeno doznajemo da su ravnateljici Valentini Bartolović upućeni prigovori da se novci za projekt “Zaželi” troše nenamjenski, ali i da je bilo povišenih tonova.

Skupština je, navodno, završena zanimljivom porukom ravnateljice Bartolović, u kojoj se čak spomenuo i zatvor, ali ne znamo na koga se to odnosilo.

OGportal je, naravno, nakon ovih saznanja, u srijedu na večer, uputio niz pitanja predsjednici Gradskog društva Crvenog križa Karmeli Matić vezanih za spomenutu skupštinu ali i neke nelogičnosti u radu društva, kao na primjer zašto se polaznici projekta “Zaželi” osposobljavaju u Dugoj Resi, a ne u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin. Vjerujemo da ćemo doznati i čiji je prostor u kojem trenutno djeluje GD CK Ogulin i koliko plaćaju najamninu. Odgovor predsjednice društva Karmele Matić još uvijek čekamo.