Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend

Za vikend na kopnu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i iznadprosječno toplo. Mjestimične kiše bit će uglavnom u subotu.

Promjenjivo oblačno i manje toplo. Mjestimice može pasti još malo kiše ili poneki pljusak praćen grmljavinom, osobito u noći i ujutro na istoku i u Dalmaciji. Pritom u južnoj Dalmaciji pljuskovi mogu biti lokalno intenzivniji. Popodne sunčanije te uglavnom suho. Vjetar većinom slab, popodne do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. U početku na krajnjem jugu umjereno i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura između 3 i 7, a duž obale i na otocima od 7 do 12 °C. Najviša dnevna većinom između 14 i 18 °C.

Potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak porast naoblake uz kišu, a uz zahladnjenje u ponedjeljak u gorju može biti i snijega. Puhat će jugozapadnjak, u ponedjeljak sjeveroistočnjak. U nastavku novoga tjedna stabilnije nego u ponedjeljak, s temperaturom primjerenom dobu godine.

Na Jadranu će u subotu kiše i grmljavine biti uglavnom u Dalmaciji, a u nedjelju djelomice sunčano. U ponedjeljak jače naoblačenje uz kišu, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom te padom temperature zraka. Od utorka sunčanije i uglavnom suho. Nakon umjerenog jugozapadnjaka i juga, početkom novoga tjedna zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar.