Aktualno OG sada Ogulin

Evo kako su rezultate izbora komentirali “osvajači” mandata u Gradskom vijeću

Nakon što su se doznali rezultati izbora, novinari Radio Ogulina nazvali su predstavnike svih stranaka koje su osvojile mandate u Gradskom vijeću i objavili ih u informativnim emisijama.

Dalibor Domitrović (SDP) tako je rekao  da je takve rezultate “očekivao i priželjkivao”.

“Nismo mogli znati da će to tako biti, ali evo, Kučinići, Žegar -Podvrh, Prapuće, to su iznenađenja za sve nas. Pobjeda je velika, a  ja mislim da je i zaslužena. Velika pobjeda, velika stvar za grad Ogulin, velika stvar i za mene kao gradonačelnika”.

 

 

Tomislav Lipošćak (HDZ) u svojoj je izjavi istaknuo:  “Ja bih se u prvom redu zahvalio svim biračima koji su na ovim izborima podržali listu Hrvatske demokratske zajednice, našu bazu koja se i ovaj put pokazala kao stabilna i zato u postotku, zapravo, imamo identičan rezultat kao i na izborima za prošlo vijeće. Čestitam SDP-u i gospodinu Domitroviću, očito je kampanja koju su vodili urodila plodom, i eto nakon dobivenih rezultata, koji su još uvijek neslužbeni,  mislim da već sada možemo sa sigurnošću reći, da su u ovom gradskom vijeću osvojili većinu. Da smo možda očekivali više, jesmo, ono što me veseli je  da smo u odnosu na postotak sa prošlih izbora  pali samo za jedan posto, tako da onaj dio baze naših birača ostao uz nas. Malo iznenađuje postotak koji se “prelio” na drugu stranu, iznenađuju neke druge liste koje nisu ovaj put niti prešle prag, ali eto tako kako je.”

 

Siniša Ljubojević je bio kratak i poručio: “Kao što sam i najavio, ja sam očekivao vijećnika, ali ne sa ovako dobrim rezultatom od 390 glasova što je sigurno zadovoljavajuće za DSS, mene lično i moje kolege. Želim se zahvaliti svim biračima u Ogulinu, koji su dali povjerenje Demokratskom savezu Srba i meni kao nositelju.”

 

 

 

Neven Vujnović, predsjednik SDSS, je naglasio: ” Imamo jednog vijećnika, planovi su ostvareni i možemo biti zadovoljni rezultatima. Moramo prespavati noć i odlučiti kako ćemo dalje. Poslušat ćemo većinsku i oporbene stranke da vidimo što tko nudi, gdje se možemo naći, te ćemo svi zajednički na izvršnom odboru stranke odlučiti, kojim pravcem ćemo ići dalje”.