Aktualno OG sada Ogulin

Tijekom 2018. godine u Ogulinu ostvareno 34.214 noćenja, što je 3.991 noćenje više nego 2017. godine!

U maloj vijećnici Grada Ogulina održana je  skupština Turističke zajednice grada Ogulina, na kojoj su predsjednik zajednice, gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktorica turističkog ureda Sonja Drašković, podnijeli Skupštini izvješće o radu Turističke zajednice za 2018. godinu. Sve točke dnevnog reda su jednoglasno prihvaćene, kao i izvješće o radu direktorice i ureda Turističke zajednice grada Ogulina za 2018. godinu, izvješće o radu Nadzornog odbora i Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Ogulina.
Tijekom 2018. godine je u Ogulinu ostvareno 34.214 noćenja (3.991 noćenje više nego 2017. godine) te 20.505 dolazaka (1.267 više nego u 2017. godini), iz čega je vidljiv porast broja ostvarenih turističkih dolazaka i noćenja,te činjenica kako je Ogulin sve zanimljiviji turistima, kako domaćima tako i stranima, prema podacima sustava eVisitor. Značaj turizma za Ogulin je prepoznalo i domicilno stanovništvo te se iz godine u godinu sve više uključuju u turistički sektor, prvenstveno kao privatni iznamljivači, gdje je očigledno i povećanje broja postelja kojih je na samom kraju 2018. godine bilo 630.
Turistička zajednica grada Ogulina je osim rada na poboljšanju uvjeta boravka turista i infrastrukture tijekom 2018. godine pomogla i organizaciji turistički značajnim manifestacijama za naš kraj, poput Ogulin Traila, Formula Drivera te već tradicionalnog moto susreta na Kneji koje organiziraju DŠR Koci, Auto klub Klek i Moto klub Vještice, a koje planira poduprijeti i ove godine u još većem obujmu ukoliko to bude moguće. Turistička zajednica grada Ogulina je tijekom 2018. godine vrlo uspješno surađivala sa svim dionicima, u Gradu te tako i gradskim ustanovama poput Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, Zavičajnog muzeja, Ivanine kuće bajke, Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, SKG-a, Društva Naša djeca Ogulin i ostalih, s kojima planira i tijekom 2019. nastaviti uspješnu suradnju.
Uz Ogulinski festival bajke u 2018. godini  ured Turističke zajednice je  u potpunosti preuzeo organizaciju još dvije manifestacije Ljeto u Ogulinu i Advent u Ogulinu, koji je po prvi puta donio Ogulinu klizalište. Tijekom 2019. godine planiraju nastaviti raditi i dalje istim tempom te su najavili i dovođenje dvije nove manifestacije tijekom ljetnih mjeseci, Dance Nature, festival salse koji će se održati sredinom kolovoza i dovodi u Ogulin stručnjake i zaljubljenike u salsu iz cijeloga svijeta, te Motovun Film Festivala koji bi trebao poslužiti kao najava samog festivala u Motovunu.
Na samom kraju je gradonačelnik Dalibor Domitrović izjavio kako je iznimno zadovoljan radom Turističke zajednice grada Ogulina i njenih djelatnika, te će i dalje davati podršku dobrim projektima i akcijama.